e-gelio.gr

8 Κόλπα Επιβίωσης Που Κάποια Μέρα Μπορεί Να Σας Σώσουν Την Ζωή

0
246

8 κόλπα επιβίωσης που κάποια μέρα μπορεί να σας σώσουν την ζωή

Οι επιστήμονες βασίζονται σε στατιστικές έρευνες και μας πληροφορούν ότι είμαστε ιδιαίτερα τυχεροί γιατί ζούμε σε μία από τις πιο ήρεμες εποχές στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Παρ’ όλα αυτά ο κόσμος είναι πολύ επικίνδυνος και μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με διάφορες καταστάσεις.

Γι’ αυτόν το λόγο εμείς, παρακάτω σας δίνουμε 8 απλές συμβουλές που θα ενισχύσουν την ασφάλειά σας. Πού ξέρετε, μπορεί μια μέρα να σας σώσουν μέχρι και τη ζωή.

  • Κλειδιά, χρήματα και ένα κινητό με χρόνο ομιλίας.

Αυτά τα πράγματα πρέπει πάντα να βρίσκονται πάντα στην τσάντα σας, όταν βγαίνετε έξω. Χωρίς να λείπει ούτε ένα.

Γιατί είναι σημαντικό; Θα πρέπει πάντα να μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια ή να πάτε πίσω στο σπίτι σας. Επιπλέον, το τηλέφωνό σας μπορεί να σώσει τη ζωή άλλων ανθρώπων, αν για παράδειγμα χρειαστεί να καλέσετε ένα ασθενοφόρο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Φροντίστε πάντα να έχετε φορτισμένο το τηλέφωνό σας.

  • Ζητήστε συγγνώμη αν χτυπήσετε κάποιον κατά λάθος.

Ακόμα κι αν είστε βέβαιοι ότι χτυπήσατε κατά λάθος κάποιον στο δρόμο, πείτε “συγγνώμη” και συνεχίστε.

Γιατί είναι σημαντικό ; Δεν ξέρετε πάνω σε ποιον πέσατε. Ένα άτομο που έχετε αγγίξει κατά λάθος μπορεί να έχει όπλο ή να είναι μεθυσμένος ή ναρκομανής. Μπορεί να είναι πολύ θυμωμένος ή αναστατωμένος. Μια απλή συγγνώμη μπορεί να σας γλιτώσει από πολλά.

  • Βρείτε πάντα τουλάχιστον 3 εξόδους.

Όπου κι αν πάτε, είτε πρόκειται για συναυλία, είτε για σιδηροδρομικό σταθμό, είτε για σχολείο, βεβαιωθείτε ότι βλέπετε 3 εξόδους. Μπορεί να είναι παράλληλα κι εύκολο και δύσκολο. Ένα σκανάρισμα του χώρου με τα μάτια σας έτσι ώστε ακόμα και αν υπάρχει μόνο μία πόρτα θα βρείτε τουλάχιστον τρεις διαδρομές  για να τη φτάσετε αν χρειαστεί.

Γιατί είναι σημαντικό; Αν συμβεί κάτι κακό, θα είναι πολύ αργά για να βρείτε μια έξοδο. Εάν τη βρείτε και την απομνημονεύσετε εκ των προτέρων, θα είστε σε θέση να μετακινηθείτε προς αυτή σχεδόν χωρίς σκέψη.

  • Παίξτε το παιχνίδι “βρείτε έναν κακό”.

Είναι ένα διασκεδαστικό μικρό παιχνίδι που μπορεί να σας κρατήσει ασφαλείς. Όταν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρω σας, ρίξτε  τους μια καλή ματιά. Ποιος σας φαίνεται να είναι πολύ νευρικός, πολύ θυμωμένος ή φοβισμένος;

Γιατί είναι σημαντικό; Η διαίσθησή μας σπάνια είναι λανθασμένη. Εάν κάποιος φαίνεται επικίνδυνος για εσάς, τότε πιθανότατα να είναι. Προσπαθήστε να κρατηθείτε μακριά του.

  • Σε ένα αεροπλάνο, μετρήστε τις σειρές μέχρι την έξοδο κινδύνου

Αφού καθίσετε, μετρήστε τις σειρές από  τη θέση σας στην πλησιέστερη έξοδο κινδύνου. Απομνημονεύστε τον αριθμό.

Γιατί είναι σημαντικό; Σε μια έκτακτη περίπτωση, άν υπάρξει καπνός, ο φωτισμός έκτακτης ανάγκης μπορεί να είναι πολύ αχνός για να σας καθοδηγήσει. Όταν γνωρίζετε με βεβαιότητα τον αριθμό των σειρών ανάμεσα στο κάθισμά σας και την έξοδο, μπορείτε να μετακινηθείτε προς τα εκεί μετρώντας τα προσκέφαλα των καθισμάτων.

6. Ενισχύστε τους καρπούς σας.

Εάν έχετε δοκιμάσει ποτέ να κάνετε βάρη, ξέρετε ότι οι καρποί σας είναι το μέρος που θα κουραστεί γρηγορότερα. Κάντε καθημερινά ασκήσεις για τους καρπούς, με τη βοήθεια χειρολαβών.

Γιατί είναι σημαντικό; Υπάρχουν πολλές πιθανές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπου ίσως χρειαστεί να κρατηθείτε από μια στενή λαβή. Ένα δυνατό κράτημα απαιτεί γυμνασμένους τους μυς του καρπού. Οι οποίοι θα σας κρατήσουν ασφαλείς για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.

7. Κρατήστε ψηλά το κεφάλι σας και περπατήστε αργά.

Οι άνθρωποι τείνουν να κατεβάζουν ενστικτωδώς το κεφάλι τους και να αυξάνουν το ρυθμό του βαδίσματός τους όταν αισθάνονται κίνδυνο. Ωστόσο, πρέπει να κάνετε ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή να σηκώσετε ψηλά το πιγούνι σας με σιγουριά και να επιβραδύνετε.

Γιατί είναι σημαντικό;  Όταν ακολουθείτε το πρώτο ένστικτό σας, τότε γίνεστε θύμα. Όποιος  ή οτιδήποτε σας απειλεί, περπατήστε πιο αργά, σηκώστε το κεφάλι σας και κοιτάξτε προς τα πλάγια για να δείτε τον κίνδυνο με την περιφερειακή όραση σας.

8.  Απεγκλωβιστείτε από ένα αυτοκίνητο που βυθίζεται.

Για να καταφέρετε να βγείτε από ένα αυτοκίνητο που βυθίζεται, είναι απαραίτητο να λύσετε πρώτα τη ζώνη ασφαλείας. Αντί να ανοίξετε την πόρτα, κατεβάστε κάτω το παράθυρο. Εάν δεν έχετε ανοιχτό το παράθυρό σας, σπάστε το τζάμι με ένα ειδικό εργαλείο ή οποιοδήποτε βαρύ αντικείμενο (για παράδειγμα, ένα αποσπώμενο προσκέφαλο καθίσματος).

Γιατί είναι σημαντικό; Έχετε στη διάθεσή σας μόνο ένα λεπτό για να ξεφύγετε, οπότε θα χάσετε χρόνο προσπαθώντας να ανοίξετε την πόρτα που δεν θα ανοίξει λόγω της εξωτερικής πίεσης του νερού.

Leave a reply

Αρέσει σε %d bloggers: